Skip to content

Per què plora el meu cadell a la nit i com ajudar-lo que deixi de fer-ho

És una escena comuna per a molts amos de cadells: arriba l’hora de dormir i el teu adorable company caní comença a plorar, deixant-te amb la pregunta de per què està passant i què hi pots fer. Entendre les raons darrere aquest comportament i aplicar estratègies efectives pot fer que les nits siguin molt més tranquil·les per a tothom.

Per què ploren els cadells a la nit?

 1. Separació: Els cadells, igual que els nadons humans, poden experimentar ansietat per separació quan se’ls deixa sols a la nit. Després de passar tot el dia amb tu, el fet d’estar sols a la nit pot ser una experiència estressant.
 2. Adaptació a la nova llar: Els cadells nouvinguts poden plorar a la nit a causa de l’estrès i la incomoditat d’estar en un entorn nou i desconegut. Necessiten temps per acostumar-se a la nova llar ia la rutina.
 3. Necessitats fisiològiques: Igual que els nadons, els cadells poden plorar a la nit si necessiten anar al bany, tenen gana o set. El menjar en aquesta etapa és fonamental, per a cadells des de les 3 setmanes fins als 2 mesos d’edat recomanem Picart Select Puppy Starter. De vegades, el plor és simplement la seva manera de comunicar una necessitat bàsica.
 4. Por: Els cadells es poden espantar fàcilment per sons desconeguts o canvis a l’entorn durant la nit, cosa que pot provocar plor i ansietat.
 5. Avorriment o manca d’estimulació: Els cadells són criatures curioses i enèrgiques que necessiten activitat física i mental durant el dia. Si no estan prou cansats o estimulats, poden manifestar el seu avorriment plorant a la nit.

Com ajudar el teu cadell a deixar de plorar a la nit:

 1. Estableix una rutina: Crea una rutina per al teu cadell que inclogui temps per jugar, fer exercici, alimentar-se i fer les seves necessitats abans de ficar-se al llit. Això ajudarà a establir un sentit de seguretat i previsibilitat al teu amic.
 2. Proporciona un ambient tranquil: Crea un ambient tranquil i relaxant perquè el teu cadell dormi. Això pot incloure proporcionar un llit còmoda en un lloc tranquil de la casa i mantenir làrea lliure de distraccions.
 3. Entrenament de la gàbia: Si decideixes fer servir una gàbia per entrenar el teu cadell, assegura’t que sigui prou gran perquè es pugui moure còmodament. Introdueix gradualment la gàbia com a lloc segur i còmode per dormir, i no com un càstig.
 4. No recompensis el plor: És important no recompensar el plor del teu cadell amb atenció excessiva o permetent sortir de la seva àrea de dormir. Això només reforçarà el comportament de plorar a la nit.
 5. Consulta amb un veterinari: Si el plor nocturn del teu cadell persisteix malgrat els teus esforços, pot ser útil consultar un veterinari per descartar qualsevol problema de salut subjacent.

Entendre per què plora el teu cadell a la nit i aplicar estratègies efectives per abordar aquest comportament pot ajudar tots dos a tenir nits més tranquil·les i reparadores. Amb paciència, consistència i amor, el teu cadell aprendrà a sentir-se segur i còmode durant la nit a la seva nova llar.

Aquest artícle té 2 comentaris

  1. Hey! To determine if your puppy’s nighttime crying is due to physical discomfort or emotional distress, check for signs of injury or illness, ensure their sleeping area is comfortable and clean, and establish a consistent bedtime routine. Offer a comforting item with your scent and monitor their daytime behavior; playful behavior suggests emotional distress, while lethargy may indicate physical issues. If the crying persists, consult a veterinarian to rule out medical problems.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top